Veel gestelde vragen

Bekijk hier de meest gestelde vragen. Staat je vraag er niet tussen? Stel je vraag dan direct via info@specialtap.nl

Veel gestelde vragen

De levertijd van een Franke kokend waterkraan duurt tussen de 3 tot 5 werkdagen. De bestellingen van de Franke kokend waterkranen zullen vrijwel altijd met een Track and Trace code te volgen zijn.

Het gemiddelde energieverbruik van een boiler is € 0,10 per dag. Dit is een berekening die uit gaat van het verlies van energie als het systeem 24 uur niet gebruikt wordt. De werkelijke kosten zijn door dagelijks gebruik hoger, maar vervangen de kosten die normaal gesproken gemaakt worden door de CV ketel en eventuele verliezen die ontstaan door lange leidingen. De totale kosten voor het gebruik van een Franke boiler kunnen gemiddeld worden geschat op € 50,- per jaar en zijn afhankelijk van uw energiecontract en persoonlijk gebruik. 

Houd de knop AAN/STANDBY op de elektronische boiler circa 3 sec. ingedrukt tijdens de storingsmelding FILTER VERVANGEN. De knopverlichting op de boiler gaat uit om de reset te bevestigen.

Let op. Indien u geen elektronische boiler heeft (zonder knopverlichting) is een filterwaarschuwing reset niet nodig. 

Stap 1:

Activeer de filter instelling door de Touch knop 10 sec. ingedrukt te houden tot de ingestelde led kleur wordt getoond (Bekijk de waterhardheid tabel voor de verschillende instellingen).

Gebeurt dit niet, gaat u verder met reset instructie 2.

Stap 2: 

Stel de filterwaarschuwing in, door de juiste kleur te selecteren (Bekijk de waterhardheid tabel voor de verschillende instellingen).

Stap 3:

Bevestig uw keuze door de knop 5 sec. ingedrukt te houden, totdat de M-Box piept. De lichtring knippert ter bevestiging afwisselend wit en de gekozen kleur, hierna keert de Touch knop terug naar de stand-by stand.  

Nee, de boiler kan niet worden aangesloten op warm water. Mocht er een warm water voorziening aanwezig zijn dan kan de Bypass gebruikt worden om het systeem alsnog op warm water aan te sluiten. De Bypass wordt gemonteerd op de filterstopkraan (warm water). 

Jazeker dat kan, hiervoor heeft u verlengsets nodig. De juiste verlengsets zijn hier terug te vinden. 

Chillers zijn eigenlijk kleine koelkastjes in een spoelkast. Er moet voldoende luchtbeweging zijn om de warme lucht af te kunnen voeren. Een gat in de bodem en een halve achterwand in de kast volstaat in de meeste gevallen. 

Bij de Twist kraan volstaat 1 stekkeraansluiting. Bij een Touch kraan heeft u twee stekkeraansluitingen nodig. U kunt eventueel bij het ontbreken van voldoende stekkeraansluitingen ook de Switch 3 gebruiken, deze is hier te bestellen

In de Touch kraan zit een LED indicatie en zodra deze knippert met elke willekeurige kleur moet het filter vervangen worden. Deze signalering gaat uiteindelijk over naar de kleur oranje, waarna er geen speciaal water meer getapt kan worden. In deze situatie blijft er wel beschikking over warm en koud water.

Bij de mechanische kraan moet het filter ieder jaar na ongeveer 12 maanden worden vervangen.

Tip; bij registratie van uw kraan krijgt u van ons jaarlijks een herinneringsmail om het filter te vervangen. klik hier om je te registeren