Wat is een kokend water kraan?

Als het gaat om kokend water kranen zijn er verschillende opties om uit te kiezen, waardoor u flexibiliteit over wat het beste werkt voor u en uw keuken. Er is een groot aantal multifunctionele kokend waterkranen die net als een gewone keukenkraan in uw gootsteen kunnen worden geplaatst, zodat u alles wat u nodig hebt in één enkele kraan hebt. Ze zien eruit en werken net als een gewone kraan met hun normale warme en koude functie, maar ze hebben de extra mogelijkheid om kokend water te produceren op aanvraag - en zelfs gefilterd koud water.

Er zijn een paar verschillende soorten heet waterkranen waaruit u kunt kiezen:

3-in-1-kranen - deze geven gewoon warm en koud water, plus een derde optie voor gekookt water
4-in-1 kranen - samen met de bovenstaande, geven ze u ook de optie van gefilterd koud en kokend water
U kunt kokend water kranen kopen met bijgeleverde tanks, zodat u alles heeft wat u nodig heeft om er een te installeren.

Gefilterd koud water


4-in-1 kranen leveren ook gefilterd koud water, zodat u geen apart waterfilter nodig hebt dat alleen maar belangrijke ruimte in de koelkast inneemt. Naast standaard koud water krijgt u met 4-in-1 kranen ook gefilterd koud water. Het wordt bediend met een eenvoudige drukknop of hendel en geeft u fris, koud gefilterd water op aanvraag. Het smaakt geweldig omdat onzuiverheden, zoals kalk en zelfs hardheid eruit worden gefilterd, zodat u niets anders dan het beste drinkwater overhoudt.Waarom een kokend water kraan?

Als u zich afvraagt waar u het voor zou gebruiken, anders dan voor constante kopjes thee, zijn hier nog enkele redenen waarom ze een waardige keuken toevoeging zijn:

  • U kunt van uw waterkoker af - dit betekent dat uw aanrecht er minder rommelig uit kan zien.
  • Snel koken - giet kokend water rechtstreeks in uw pannen om tijd te besparen, of giet het over dingen als noedels of couscous om snel gezonde maaltijden te bereiden.
  • Minder waterverspilling - in tegenstelling tot een waterkoker, gebruikt u alleen de hoeveelheid water die u nodig hebt.
  • Makkelijk in gebruik - als iemand in uw huishouden moeite heeft met het optillen van een waterkoker, is een heet waterkraan een veel makkelijkere optie.
  • Tijdbesparend - sommige elektrische waterkokers hebben tot wel vier minuten nodig om te koken, dus u hoeft geen tijd meer te verspillen met wachten tot uw water klaar is


Hoe werken kokend water kranen?

Kokend waterkranen werken met behulp van een elektrisch aangedreven heet watertank. Deze tanks worden rechtstreeks aangesloten op een stopcontact en zijn verbonden met uw watervoorziening. Ze verwarmen het water en slaan het op in de tank - wanneer u uw kraan opendraait om het kokende water te gebruiken, kan het dan onmiddellijk worden geleverd. Deze tanks zijn ontworpen met het oog op gebruiksgemak, met eenvoudig te bedienen bedieningselementen en/of digitale schermen.

De meeste huishoudens zouden in staat moeten zijn een kokend waterkraan te installeren. Het enige wat u hoeft te controleren is:

Je hebt ruimte om de watertank te monteren - de meeste mensen plaatsen die van hen in hun kastje onder de gootsteen.
U heeft een toegankelijk stopcontact om de tank aan te sluiten


Ondanks hun naam geven de meeste kokend-heet waterkranen water af bij ongeveer 98°- 99°C. Dit houdt rekening met het verlies van warmte in de tijd die het kost om uit de kraan in uw kopje te komen. Maar, zoals veel liefhebbers van kokend water kranen zeggen, thee of koffie moet je sowieso niet maken met kokend heet water!

Veel van de beste kokend waterkranen hebben ook instelbare temperatuuropties, zodat u zelf kunt bepalen hoe heet uw water is.

Zijn kokend waterkranen veilig?

De veiligheid van kokend waterkranen is vaak een punt van zorg voor degenen die er voor het eerst een willen kopen. Er bestaan echter uiterst betrouwbare maatregelen die de kans op brandwonden zo klein mogelijk maken.


Warmwaterkranen werken met een veiligheidsknop, die u moet ingedrukt houden om de kraan te kunnen gebruiken. Zodra u de knop loslaat, wordt het water afgesloten, zodat u het water niet zonder uw controle kunt laten lopen. Ze zijn ook zwaar geïsoleerd, zodat het metaal niet heet aanvoelt.

Bovendien zijn kokend waterkranen ook zwaar geïsoleerd, zodat het metaal niet heet aanvoelt. Ze werken ook met een veel lagere waterdruk dan uw gewone warme en koude kranen. Dit voorkomt dat kokend water ongecontroleerd gaat spatten, zodat u niet wordt overvallen door heet spuwend water.